Arie Schippers exposeert

Vrije documentaire

Na de film De wereld van Arie Schippers krijgt Arie de ene expositie na de andere. De tentoonstelling uit Parijs komt naar de Kunsthal in Rotterdam. Het Haags Historisch Museum exposeert beelden van Arie Schippers.

Prijs

Zijn stadsschilderijen hangen naast vroeg werk van Mondriaan in Villa Mondriaan in Winterswijk. Hij is een jaar stadstekenaar van Amsterdam. Voor het Jeroen Bosch jaar ontwerpt hij een penning. Uit handen van Wim Pijbes ontvangt Arie voor zijn complete oeuvre de Sacha Tanja prijs voor figuratieve kunst.

Werkwijze

In de film Arie Schippers exposeert is te zien hoe het verrassende en veelzijdige werk van Arie op diverse plekken tegelijk naar buiten komt. Door een radio-interview met Mieke van der Weij wordt meer duidelijk over zijn werkwijze.

Vertoningen

De derde documentaire van Paul Kramer over Arie Schippers heeft een lengte van 59 minuten. Het deel over Arie als stadstekenaar draait in 2016 op de expositie Stadstekenaars van Amsterdam in het Stadsarchief.

Zutphen

In een audiovisuele tafel van museum Henriëtte Polak in Zutphen zijn permanent fragmenten te zien van Arie Schippers aan het werk. Ze komen uit de drie documentaires en hebben een lengte van 11 minuten.

Trip hop

In een aparte film toont Arie Schippers in zijn atelier het werk dat hij maakte voor zijn solo-expositie in ZutphenTrip hop. De titel: De weg naar Zutphen (14 min.).

 

 

 

 

 

>
<