De moderne mecenas

Opdrachtfilm over nieuwe vormen van mecenaat

Fonds op Naam

Het Prins Bernhard Cultuurfonds steunt steeds meer kunst, cultuur en natuur doordat mensen bij hen een Fonds op Naam stichten. Het Cultuurfonds beheert er nu meer dan 450. Vroeger lieten mensen vooral geld na na hun dood, nu gebeurt dat vaker bij leven. Mecenassen zien dan wat er met hun geld gebeurt.

Geefkring

De moderne mecenas toont nieuwe manieren van mecenaat: stellen zonder kinderen die iets willen nalaten, een familiestichting die het beheer onderbrengt bij het Cultuurfonds of mensen die gezamenlijk een geefkring vormen.

Opbloeien

Jasper Krabbé loopt met Adriana Esmeijer van het Cultuurfonds door het Kröller-Müller Museum, waar ze zien hoe kunstenaar Bart van der Leck opbloeide door de steun van Helene Kröller-Müller.

Versies

De film is 40 minuten of 18 minuten (korte versie). Ze zijn een vervolg op eerdere films op waardoor het Cultuurfonds veel nieuwe Fondsen op Naam kreeg. Samenstelling & productie Inge le Cointre, regie & montage Paul Kramer.

Première

De film is op 8 oktober 2018 feestelijk in première gegaan in Eye voor stichters van een Fonds op Naam en voor hen die dat graag willen worden.

Meer informatie over Cultuurfondsen op Naam >

 

>
<