De wereld van Arie Schippers

Vrije documentaire

In 1977 krijgt de 24-jarige kunstenaar Arie Schippers de Prix de Rome, een prijs voor talentvolle kunstenaars. Bijna veertig jaar werkt hij aan een omvangrijk oeuvre van tekeningen, schilderijen en beelden. In 2012 voltooit hij in Den Haag het 3,5 meter hoge Nelson Mandela monument.

Parijs

Begin 2015 exposeert hij zijn werken op papier in de Fondation Custodia in Parijs. Paul Kramer volgt Arie Schippers meerdere jaren. In De wereld van Arie Schippers toont hij een van de meest veelzijdige Nederlandse kunstenaars van de laatste decennia.

Schetsboeken

Door de expositie in Parijs komt overal werk van Arie tevoorschijn: schetsboeken, dierentekeningen, portretten, landschapsschilderijen en beelden. Hij werkt acht jaar aan een reusachtig doek.

Versies

De 63 minuten documentaire De wereld van Arie Schippers draait van september t/m november 2015 op Aries tentoonstelling in de Kunsthal, Verf wordt vogel. Een Franse versie van 17 minuten is te zien in op de expositie bij de Fondation Custodia in Parijs Arie Schippers, entre notation et rêve.

 

>
<