Muziekspecials

Drie muzikale portretten

Andrea Bocelli

Aria’s

De muziek van Andrea Bocelli zweeft tussen klassiek en modern. Zijn handelsmerk zijn aria’s uit beroemde opera’s. Toch zingt hij even gemakkelijk popsongs als Time to say goodbye.

Blinde zanger

De blinde zanger repeteert met zijn vaste pianist thuis in Forte dei Marmi. Hij bezoekt zijn ouderlijk huis in Toscane. Op zijn CD Sogno (Droom) zingt Andrea Bocelli over zijn ouders. Een Ivo Niehe productie voor Universal Music, regie Paul Kramer. 30 en een 50 minuten versies zijn uitgezonden door de TROS.

 

The Rosenberg Trio

Bladmuziek

De zigeuner muziekgroep The Rosenberg Trio speelt zonder bladmuziek. Die kunnen ze niet lezen. Toch is het gitaarspel loepzuiver en ritmisch volkomen in de maat. Vaders en zonen treden samen op, op familiefeesten en festivals.

Ritmes

De muziekspecial Gevoelige Snaren toont drie topgitaristen met hun opzwepende ritmes. Plus het familieleven in het woonwagenkamp. Een Ivo Niehe productie voor Universal Music en de TROS, regie Paul Kramer.

 

Noa

Zoon

Voor de Israëlische zangeres Noa verandert haar leven drastisch na de geboorte van haar zoon Ayehli. In poëtische songs zingt ze over haar gevoelens. Noa gaat op tournee langs schilderachtige plekken in Italië.

Conflict

Thuis in Israël vertelt ze over het Palestijns-Israëlische conflict en hoe de angst voor aanslagen haar leven verlamt. Songs van de CD Noa Now zijn gefilmd met een oude 16 mm filmcamera. Een Waterland-productie voor Universal Music, regie Paul Kramer, uitgezonden door de NPS.

>
<