Muziekspecials

Drie muzikale portretten

Andrea Bocelli

Andrea Bocelli’s muziek zweeft tussen klassiek en modern. Aria’s uit beroemde opera’s zijn zijn handelsmerk. Toch zingt hij even gemakkelijk klassiek geworden popsongs als Time to say goodbye.

De blinde zanger repeteert met zijn vaste pianist thuis in Forte dei Marmi, temidden van zijn gezin. Hij bezoekt zijn ouderlijk huis in Toscane. Op zijn CD Sogno (Droom) zingt Andrea Bocelli over zijn ouders en over Italië. Op tournee in Tsjechië blijkt Bocelli erg populair.

Een Ivo Niehe productie voor Universal Music, regie Paul Kramer. Een 30 en een 50 minuten versie zijn meerdere malen uitgezonden door de TROS.

The Rosenberg Trio

De zigeuner muziekgroep The Rosenberg Trio speelt zonder bladmuziek. Die kunnen ze niet lezen. Toch is het gitaarspel loepzuiver en ritmisch volkomen in de maat. Vaders weten hun zonen namelijk al op jonge leeftijd enthousiast te maken voor helden als Django Reinhard. Jong en oud treden veel samen op, op familiefeesten of op festivals in binnen- en buitenland.

De muziekspecial Gevoelige Snaren laat zien hoe drie topgitaristen in hun opzwepende ritmes de sterren van de hemel spelen. Daar omheen wordt het familieleven geschetst in het woonwagenkamp. Een Ivo Niehe productie voor Universal Music en de TROS, regie Paul Kramer.

Noa

Voor de Israëlische zangeres Noa verandert haar leven drastisch na de geboorte van haar zoon Ayehli. In poëtische songs zingt ze over haar gevoelens voor hem.

Noa wordt gevolgd op tournee langs schilderachtige plekken in Italië en ze is thuis te zien in Israël. In de special vertelt Noa indringend over het Palestijns-Israëlische conflict en hoe de angst voor aanslagen haar leven kan verlammen.

Songs van de CD Noa Now zijn verfilmd met een antieke 16 mm filmcamera. De opnamen zijn gemaakt in Italië en aan de Nederlandse kust. Een Waterland productie voor Universal Music, regie Paul Kramer, uitgezonden door de NPS.

>
<