Waterloo, dagboek van een veteraan

Documentaire over de Slag bij Waterloo

De betovergrootvader van Paul Rem, Jan Rem, vecht twee eeuwen geleden in juni 1815 in de Slag bij Waterloo. Hij beschrijft de gruwelijke veldslag in een dagboek. Dat doet verslag van de strijd en het bevat observaties, als ooggetuige, van het soldatenleven.

Vragen

Waarom overleeft Jan Rem de Slag wél en sterven honderden maten? Met welke wapens is de strijd gevoerd? Wat is de rol van Napoleon? Hoe worden de gewonden behandeld? 

Rijksmuseum

Met een gedrukt exemplaar van het dagboek uit de bibliotheek van het Rijksmuseum maakt Paul Rem twee eeuwen later een tocht over de slagvelden, in de voetsporen van Jan Rem. Hij ontmoet militair deskundigen die hem antwoorden geven.

Vertoningen

De 50 minuten documentaire Waterloo, dagboek van een veteraan is door Inge le Cointre en Paul Kramer.gemaakt voor omroep MAX. Première op 19 juni 2015 in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Daarna vertoningen in de Hermitage en het Rijksmuseum in Amsterdam. MAX zendt de documentaire uit op 2 oktober 2015. Producent is Erica Reijmerink voor Sarphati Media.

Bekijk teaser >

 

3c-Waterloo

3a-Waterloo3b-Waterloo

>
<