Memories

Voorbeelden van fotoboeken en korte video’s voor familie en vrienden:

 

‘Het lijkt hier wel op waar ik woon’

Instelling

Mijn vader en moeder moeten plotseling naar een verzorgingstehuis en een instelling voor dementerenden. Het huis, waar ze samen 56 jaar hebben gewoond, ligt er verlaten bij. Ik fotografeer de kamers, de garage, de tuin en de schuur. Het boekje van 54 pagina’s krijgt als titel een uitspraak van mijn moeder als we haar naar haar instelling terugbrengen: ‘Het lijkt hier wel op waar ik woon’.

 

 

Carla & Co

Ter gelegenheid van een kroonjaar komen in een fotoboek van 180 pagina’s alle mensen langs die een belangrijke rol spelen in het leven van Carla: kinderen, kleinkinderen, partner, familie en vriendinnen. Plus waar Carla nog meer van houdt: van hond Tommy, van Italië en van kunst.

 

 

Mijn onbekende vader

Als Carla vier jaar is overlijdt haar vader. Ze heeft hem nauwelijks gekend. Totdat in de familie een verhuisdoos opduikt vol fotoalbums en paperassen. Daarmee heb ik een fotoboek samengesteld van 66 pagina’s over het leven van Willem van de Kamp (1900-1952) in Nederlands-Indië en in Nederland.

 

 

Ruuds verjaardag

Ik film op de verjaardag van schoonzoon Ruud (51). Het is druk: familie en vrienden komen langs omdat het Ruuds laatste verjaardag kan zijn. Hij heeft namelijk ALS. Als Ruud acht maanden later overlijdt maak ik van de opnamen van zijn verjaardag een kort filmpje voor zijn indrukwekkende begrafenis.

 

 

She

Goede vriendin en collega Inge verliest plotseling haar hulp en vriendin Wil. Op de klanken van Charles Aznavours She heb ik in korte tijd een fotofilmpje in elkaar gezet voor haar uitvaart.

 

 

 

 

 

Helma, 40 jaar ambtenaar

Met vriend Ronald heb ik een fotofilmpje van 10 minuten gemaakt over het 40-jarig jubileum van Helma.

 

 

Wout Roozen, een terugblik

Ronald maakt ook twee fotoboeken over het leven van zijn vader, Wout, 94 jaar. Terwijl hij door die boeken bladert trekt zijn leven aan hem voorbij. De video van 14 minuten draait op zijn uitvaart, op 9 mei 2020.

 

 

Jane C.

Voor singer-songwriter Jane C. heb ik vier CD-hoesjes ontworpen, met foto’s van Ronald. Haar CD’s Lifelong en Robby’s Home zijn te downloaden op iTunes en op Spotify.

 

 

Kees & Irma, een leven samen

Na het overlijden van mijn peetoom en peettante krijg ik drie dozen met oude foto’s. Daarmee heb ik hun leven gereconstrueerd in een boek van 98 pagina’s.

 

Terug naar homepage >